SOS Peuters en Emoties

Een praktische workshop voor ouders, opvoeders en professionals die werken met peuters!

Omdat kinderen nog moeten leren omgaan met emoties en jou daarbij nodig hebben!

De workshop SOS Peuters en emoties

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.
Maar hoe?…

In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

Voor wie is de workshop ? 

De workshop SOS Peuters en Emoties is voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

Inhoud van de workshop:

In 3 avonden/ochtenden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Wat kost de workshop ?

Voor ZZP-ers en professionals :  €  95,–   exclusief btw.
Voor particulieren  : €  95,–   inclusief btw  of wanneer je je met 2 (of meer) personen tegelijk aanmeldt  €  85,– euro p.p.

Tijdsduur en locatie:

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur en wordt gegeven in krimpen aan de lek. Andere locaties in overleg.

 om vrijblijvend informatie op te vragen.

Introductieworkshop – SOS Peuters & Emoties

De workshop ‘SOS Peuters & emoties’ is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld de bibliotheek, ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz.
In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien.

In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust in huis. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze mee aan de slag kunnen.

Wat kost de introductieworkshop ?

Introductiebijeenkomst: 15,00 euro incl. BTW per persoon.

Tijdsduur van de introductieworkshop:

Deze introductieworkshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 tot 1,5 uur.

Wanneer: binnenkort nieuwe data beschikbaar.

Tijdstip: in overleg

om vrijblijvend informatie op te vragen.

De vervolgworkshop heet ‘Kinderen & emoties’ 

Dit is een workshop van drie bijeenkomsten die aansluit op ‘Peuters & Emoties’. Lees hier meer over ‘Kinderen & Emoties’.

Huiskamerworkshop – SOS Peuters & Emoties

Met vrienden, familie of bekenden

Deze workshop kan ook bij jou thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. De kosten bedragen €15,- p.p. (reiskosten in overleg).

Emoties horen bij ons als mens.

  • Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven.
  • Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken.
  • Ze zetten ons letterlijk in beweging!

Het is daarom belangrijk dat we kinderen leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen. Zo groeien ze op tot evenwichtige volwassenen.

Opvoeden
=
Ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag

Klik hier  om vrijblijvend informatie op te vragen en vul de gegevens in of kom langs in het Papa- en mamacafe!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.