Kennisbank Pilates

Antwoorden op veelgestelde vragen over Pilates:

Algemeen

Wat is pilates ?
Pilates is een intelligente zachte effectieve bewegingsvorm, waarbij het voornaamste doel is het creëren van eenheid van lichaam en geest, zodat het lichaam efficiënt, gebalanceerd en makkelijk beweegt.
Soepel bewegen zonder er bij na te denken. Het lichaam wordt krachtiger zodat disbalans in het lichaam wordt gecorrigeerd en je optimaal kan bewegen.
Deze bewegingsmethode wint steeds meer aan populariteit, omdat het zulke opmerkelijke resultaten oplevert en kan bogen op meer dan 90 jaar bewezen successen.

Lees hier meer over de achtergrond van pilates

Waarom is pilates goed voor mij ?
Kijk eens in je dagelijkse leven om je heen en vraag eens wie van je vrienden, familie of kennissen pilates beoefenen.

Vaak ziet je het verschil al aan deze mensen qua houding en als je door vraagt bereidt u voor vaak volgt een litanie met voordelen die deze mensen ervaren als gevolg van wekelijkse pilates training.

Pilates heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest. Als je Pilates eenmaal in je leven hebt ingepast, zul je merken hoe de voordelen in je dagelijks leven doorwerken en hoe je het iedere dag in je dagelijkse bezigheden toepast. Pilates heeft ook een ontspannende uitwerking en verhoogt uw energiepeil: Je voelt je goed!

De vraag is dus feitelijk niet waarom beoefen je pilates, de vraag zou moeten zijn: Waarom beoefent u het nog niet?!
Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates ?

Pilates en yoga hebben overeenkomsten voor wat betreft de aandacht op ademhaling, gecontroleerde en gecontroleerd lange zachte bewegingen die geest en lichaam verbinden. Een andere overeenkomst is het ontspannen gevoel na een les en de geweldige resultaten die je zult ondervinden bij regelmatige beoefening van yoga of pilates. Lees daarvoor bijvoorbeeld de voordelen van pilates.

Een belangrijk verschil is dat yoga-bewegingen vaak iets statischer zijn.
Pilates verbindt de oefeningen systematisch, dynamisch en vloeiend aan elkaar. In het algemeen ligt in een pilates les meer focus op versterken van kernspieren en het corrigeren van disbalans in het lichaam.

Kan ik ook zwangerschapspilates volgen ?
Ja, je kunt als zwangere prima aan pilates doen. In de reguliere lessen krijg je van mij, wanneer nodig, tips om een oefening iets anders te doen. Ook geef ik speciale lessen pilates voor zwangeren. Lees hier meer.
Kan ik ook afvallen/slanker worden door Pilates ?
Pilates kan u helpen met afvallen. Wel is het van belang ook naar uw levensstijl te kijken.
Wij zijn geen voorstander van een dieet. Door het wekelijks tenminste 1x volgen van een privé of groepsles bouwt u kracht en spieren op. Hoe meer spieren hoe meer u verbrandt.
Door pilates training in combinatie met een gezonde levensstijl, denk aan gezonde voeding, regelmatig bewegen, voldoende rust nemen, zijn veel klanten van onze studio al 1 tot zelfs 5 kledingmaten slanker geworden.
Door het versterken van uw spieren wordt uw lichaam gestroomlijnder.
Dit en een betere lichaamshouding zorgt voor een sterke, zelfverzekerde en slankere verschijning.
Afvallen door pilates is geen doel op zich, fysiek en mentaal sterker worden door pilates heeft vaak als prettige bijwerking dat u er ook beter uit gaat zien!
Een de motto’s van onze studio is dan ook: Get stronger, not skinnier!
Kan ik Pilates combineren met andere sporten ?
Ja juist! Je werkt bij pilates aan de conditie van spieren en gewrichten.
De sportprestaties van onze klanten die bijvoorbeeld tennissen, paardrijden of golf beoefenen, verbeteren enorm. In combinatie met cardiovasculaire training (zoals hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen etcetera) heb je de perfecte balans om vitaal en gezond te worden en te blijven.
Ik ben zwanger. Kan ik dan met een reguliere les meedoen ?
Juist wanneer je in verwachting bent is het belangrijk om u lichamelijk fit te zijn. Over het algemeen is Pilates een hele veilige bewegingsmethode. Bij SanZoe geven we ook zwangerschapspilates maar aan een reguliere les meedoen kan ook.
Ik begeleid je graag tijdens je zwangerschap, met als voorwaarde dat u toestemming heeft van uw arts/verloskundige.
Is Pilates nieuw voor u? Dan is het verstandig om na uw zwangerschap aan Pilates te beginnen: de Pilatesmethode is zeer succesvol bij het weer in vorm komen na de zwangerschap (postnataal). Meestal mag u na 6-8 weken weer aan beweging doen. Voor u aan Pilates begint, overleg eerst met uw arts of verloskundige
Is Pilates een cardio workout ?
Nee, Pilates is in eerste instantie niet gericht op het verhogen van de hartslag en het trainen van het uithoudingsvermogen. Pilates gaat over training van de spieren, coördinatie van het lichaam en een goede lichaamshouding. Een cardio-workout, bijvoorbeeld rennen, fietsen, zwemmen of dansen etc. is een goede aanvulling op Pilates.
Is Pilates ook voor mannen ?
Pilates is zeker geschikt voor mannen, de bedenker van de Pilatesmethode, Joseph Pilates was een man, hij ontleende zijn oefeningen aan onder meer vechtsport, boksen en circusoefeningen. Bij veel oefeningen staan een sterk bovenlichaam en sterke armen centraal. Pilates verbetert uw sportprestaties doordat u sterke buikspieren en een gebalanceerd en gespierd lichaam krijgt, waardoor uw bewegingen preciezer worden. Ook worden uw spieren zowel sterker als flexibeler waardoor u minder gevoelig bent voor blessures

Pilates bij SanZoe

Kan ik een proefles Pilates volgen ?
Ja je kunt bij SanZoe een proefles volgen. Je dient je wel vooraf aan te melden. Over het aanmelden en de proefles lees je hier meer informatie
Wat heb ik aan tijdens een Pilatesles ?
Wij adviseren kleding aan te trekken waarin u zich makkelijk kunt bewegen. Verder een vestje. U hoeft geen sportschoenen aan te trekken, wel sokken
Wat neem ik mee naar Pilates ?
Neem een lekker badlaken of grote handdoek mee. In verband met hygiene leg je die op onze pilatesmat die ik voor je heb klaarliggen. Je kunt natuurlijk ook je eigen yopgamat meenemen.
Waar kan ik me inschrijven voor Pilates ?
Voor een proefles of een inschrijving kun je je hier direct aanmelden
Kan ik spontaan binnenlopen voor een les ?
We geven les in kleine groepen. In principe werken we met gereserveerde plaatsen.
U bent van harte welkom, maar het kan zijn dat er geen plek voor u is in de les. Ook als u langs wilt komen voor informatie kan het zijn dat u even moet wachten voor we tijd voor u hebben. We adviseren u een mail te sturen, zodat we tijd voor u kunnen maken en u vrijblijvend de studio en de mogelijkheden kunnen laten zien
Kan ik zo nu en dan een extra les volgen ?
Ja absoluut. Indien u een abonnement heeft voor 1x per week, kunt u in overleg altijd extra lessen volgen, waarbij er een extra strip van de kaart wordt afgeschreven.
Wat zijn de tarieven van Pilates ?
Hoeveel deelnemers doen er per les mee ?
De lessen worden buiten de coronaperiode gegeven in kleine groepen van maximaal ca. 10 deelnemers. Tijdens corona zijn de groepen kleiner of zelfs uitsluitend online. Voor meer informatie over de huidige situatie, bel of mail gerust met Sandra. Haar contactgegevens vind je hier.
Hoe kan ik een les annuleren ?
Wanneer je onverhoopt moet annuleren, dan meld je je zo snel mogelijk af via app of mail, het liefst minimaal 2 uur van tevoren. Bij het niet afmelden van de les wordt er een strip in rekening gebracht (dit om andere deelnemers de gelegenheid te geven van les te wisselen of eventueel te besluiten een les samen te voegen). Je kunt dus bij verhindering, in overleg deelnemen aan een les op een andere dag en/of tijd.
Je kunt je afmelden via de App-groep, privé-App of door een mailtje te sturen. Contactgegevens vind je hier.
Waar worden de Pilateslessen gegeven?
De leslocaties vind je hier.
Wat kan ik tijdens een pilatesles verwachten ?
Tijdens een les beginnen we altijd met een redelijk rustige warming up. Gevolgd door oefeningen waarbij het gehele lichaam (buikspieren, rugspieren, armen, benen) wordt meegenomen. Gedurende de gehele les, ligt de nadruk op het aanspannen van de bekkenbodemspier en het ademhalen via de flanken. Naar mijn mening is naast het aanspannen van de bekkenbodemspier, net zo belangrijk om deze ook weer te ontspannen. Ook hier wordt aandacht aan besteed. De les wordt met een moment van ontspanning afgesloten. Op deze manier komt het gehele lichaam voor body & mind aan bod. Ook wordt er geregeld met diverse attributen gewerkt. De les wordt ondersteund door rustige hedendaagse muziek.

Lees hier de bevindingen van andere deelnemers.

Staat je vraag er niet bij ?
Gebruik WhatsApp (mobiele gebruikers) of vul het onderstaande contactformulier in en dan beantwoord ik je vraag zo snel mogelijk.

Contactformulier

  Vink aan over welke onderwerpen je meer informatie wenst te ontvangen.
  Je kunt meerdere keuzes maken door Ctrl-toets ingedrukt te houden en de onderwerpen aan te klikken:

  Wat vind je van deze pagina ? Laat een beoordeling achter

  Waardering: 2 uit 5.

  Eén reactie

  1. reactie op kennisbank pilates kjalkfj;lakjflka dfj

  Reageren is niet mogelijk