SOS Kinderen en Emoties

Een praktische workshop voor ouders, opvoeders en professionals over kinderen en emoties !

Omdat kinderen nog moeten leren omgaan met emoties en jou daarbij nodig hebben!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?… In de workshop Kinderen en Emoties krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

Voor wie is de workshop?

De workshop ‘Kinderen en Emoties’ is bedoeld voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

Inhoud van de workshop:

In 3 avonden/ochtenden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Duur van de workshop:

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Wat kost de workshop ?

Voor ZZP-ers en professionals  €  95,– euro exclusief btw.
Voor particulieren  : € 95,– euro inclusief btw  of  wanneer je je met 2 (of meer) personen tegelijk aanmeldt, € 85,– euro p.p.

Klik hier

 om vrijblijvend informatie op te vragen.

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties

De workshop ‘SOS kinderen en emoties’ is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld de bibliotheek, ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enzovoort.
In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust in huis. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze mee aan de slag kunnen.

Duur van de introductieworkshop:

Deze workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 tot 1,5 uur.

Wat kost de introductieworkshop ?

Introductiebijeenkomst: 15,00 euro incl. BTW per persoon.

Tijdstip: 

in overleg

Wanneer: 

binnenkort nieuwe data beschikbaar. Neem bij interesse contact op.

Huiskamerworkshop SOS Kinderen en Emoties

Een workshop speciaal voor vrienden, familie of bekenden

De workshop ‘Kinderen en Emoties’ kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. De kosten bedragen €15,- p.p. (reiskosten in overleg).

Emoties horen bij ons als mens.

  • Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven.
  • Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken.
  • Ze zetten ons letterlijk in beweging!

Het is daarom belangrijk dat we kinderen leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen. Zo groeien ze op tot evenwichtige volwassenen.

Opvoeden
=
Ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag

Klik hier  om vrijblijvend informatie op te vragen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.